Nyhet

Ett positivt år för hela branschen

När jag för ganska precis ett år sedan summerade 2016 förutsåg jag ljusare tider. Men trots förväntan om bättre konjunktur så kunde jag inte ana att 2017 skulle bli ett så positivt år som det utvecklats till att bli, för hela branschen.

För Valutec har 2017 varit ett av företagets bästa år i historien. Vi har fortsatt fått förtroende av våra kunder på den nordiska marknaden samtidigt som vi vunnit nya förtroenden på den internationell marknaden. En snabb summering visar att vi under året sålt över 40 virkestorkar med en total kapacitet på närmare 1 700 000m3. En stor del i framgången är den ökade efterfrågan på Limträ, CLT och inte minst ökat behov av sidobräderstorkning. För torkning av sidobräder har våra nya TC-kanaltorkar blivit ett konkurrenskraftigt alternativ för att möta sågverkens krav på en flexibel och effektiv torkning, med bra torkningskvalitet.

Under året har vi drivit flera parallella samarbeten med både sågverk och akademin. Strategin med samarbetsprojekt har varit framgångsrik inte minst på grund av värdefulla åsikter och önskemål från våra kunder och användare. Det krävs förstås tålamod för att etablera nya lösningar på marknaden men när sågverk sedan väljer dem, är det ett fint kvitto på att vi gjort något som är bra för trä.

Vi kommer att fortsätta driva utvecklingen framåt för att göra trä till ett ännu konkurrenskraftigare material. Det är en utmaning som handlar om att ständigt ifrågasätta dagsläget och ständigt vässa våra produkters samverkan med vår processoptimering. Mer om det och andra exempel på hur vi arbetar med att förbättra våra produkter ytterligare kommer vi att berätta om i nästa nyhetsbrev, då vi fokuserar på forskning och utveckling. Det finns många spännande nya idéer på väg ut, så missa inte det!

Med önskningar om en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År,

Robert Larsson
VD

Kontaktpersoner

Dela på facebook