Nyhet

Ledare: Härlig framåtanda!

Vi befinner oss i en tid då Sverige och inte minst vår bransch är i ett bra konjunkturläge. I en tid som denna gäller det att vara ödmjuk och tacksam över situationen och komma ihåg att envetet fortsätta driva utvecklingen av trä, eller som i vårt fall, virkestorkar. 

Under det senaste året har tongivande medier runt om i världen talat om CLT, korslimmat trä, en produkt som varit känd i inom sågverksvärlden länge, men som nu snabbt vinner mark tack vare hög kvalitet, kort byggtid och att den är lätt att bearbeta och hantera på byggplatsen. Det finns också många andra exempel där träprodukter vinner mark och det är precis denna typ av utveckling som vår bransch behöver långsiktigt.
Kanske kan man se det som att miljöfördelarna öppnar dörrar, men med detta måste också kvalitetsvärdet följa. Helt enkelt kvalitet i relation till pris.

Vi på Valutec har under den senaste tiden driftsatt virkestorkar hos kunder som aldrig tidigare haft den typ av anläggning som vi levererat. Det har exempelvis handlat om TC-kanaltorkar eller om styrsystem med integrerade expertsystem. Det har varit en härlig utmaning och för oss har det varit mycket tacksamt med all den positiva feedback, som vi fått tillbaka. Feedback är ett viktigt kvitto, men det är trots allt själva resan dit, som är det viktigaste. Resan genom utvecklingen av en ny produkt eller resan fram till ett lyckat torkprojekt. Kanske är det också därför man tycker att semestern är som bäst under själva planerandet eller just innan den står för dörren. Jag vill passa på att tacka alla samarbetspartners för det gångna året och jag ser fram emot en fortsatt positiv resa!

Trevlig sommar!

Robert Larsson, vd

Dela på facebook