Nyhet

Lyckat KO Society

Den 5-6:e december träffades 48 torknördar för KO Societys årliga medlemsträff. Platsen för evenemanget var Kosta Boda Art Hotel. Intressanta föreläsningar blandades med grupparbeten, tipspromenad och ett studiebesök hos Södra Wood Långasjö.

Första dagen ägnades åt föreläsningar och grupparbeten. Extra kul var det att få lyssna till Gehrald Scheepers, Rise som presenterade resultaten från sin studie "Värmekameramätning i Virkestorkar" som är den första i sitt slag och Robin Holmbom som berättade om sitt exjobb vid Linneuniversitetet "Kan invägning av virkespaket optimera torkningsprocessen?".

Ett grupparbete som ledde till långa och intressanta diskussioner var det med temat "Framtidens styrsystem".  I slutet på dagen avtackades Leif Gustavsson och Rolf Pehrs för sitt arbete i referensgruppen och till nya medlemmar i referensgruppen utsågs Moelven Valåsens Henrik Öhrn och Setra Nybys Peter Östman. Dagprogrammet avslutades sen med en mycket uppskattad tipspromenad tillverkad av ingen mindre än JGA:s torkguru Leif Gustavsson.

Innan kvällens julbord svettades några få i hotellets gym andra passade på att shoppa vid Kosta Bodas Outlet men de flesta valde att fortsätta dagens diskussioner på hotellets spa, iklädda KO Societys egendesignade Speedos.

Andra dagen stod studiebesök hos Södra Wood Långasjö på agendan. där deras nya såglinje (Ari Vislanda), nya TC-tork (Valutec), målerilinje och hyvlerilinje visades upp. Innan gänget skildes åt intogs en gemensam lunch på hotellet.

Valutecs marknadschef Eric Johansson var mycket nöjd med eventet.
– Allt har flutit på bra och föreläsarna har varit mycket uppskattade. Men hela poängen med KO Society är att ge torkoperatörer en möjlighet att träffas och utbyta erfarenheter och den möjligheten får de genom KO Society.

Kontaktpersoner

Dela på facebook